Airbnb: Πώς να βγάλεις χρήματα από το ακίνητό σου εύκολα και σίγουρα!

ti_einai_airbnb

To παγκόσμιο φαινόμενο “Airbnb” έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν καταφέρει να κερδίσουν εύκολα χρήματα αξιοποιώντας απλώς την περιουσία τους. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου καταχωρούν το κατάλυμά τους στην εφαρμογή και βλέπουν άμεσα το εισόδημά τους να αυξάνεται!

 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τις αρχές του 2017, τα ενοικιαζόμενα μέσω του Airbnb σπίτια στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 500%. Αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης παρουσιάζει το Airbnb στην Επαρχία και στα νησιά.

 

Τι είναι το Airbnb

 

Το Airbnb είναι μία επιχειρηματική ιδέα που έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην αγορά το 2008. Ιδρυτές της εταιρείας είναι ο Joe Gebbia, ο Brian Chesky και ο Nathan Blecharczyk και η βάση της είναι στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει το ρόλο ενός μεσίτη, παρουσιάζοντας χώρους για ενοικίαση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι τιμές και οι προδιαγραφές των καταλυμάτων διαφέρουν και όλοι οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να “δώσουν” για ενοικίαση το σπίτι τους, το εξοχικό τους ή ακόμη και ένα δωμάτιο της οικίας τους, σε ημερομηνίες που οι ίδιοι επιλέγουν.

 

Αντίστοιχα, μέσα από την εφαρμογή, ένας ταξιδιώτης, μπορεί να κάνει κράτηση σε ένα κατάλυμα επιλέγοντας από τους διαθέσιμους χώρους που έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή Airbnb.

 

Πώς να καταχωρήσω έναν χώρο στο Airbnb – Ποιά είναι η απαραίτητη διαδικασία

 

Βάση του νόμου περί βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεως ακινήτων μπορούμε να μετατρέψουμε το κλειστό ακίνητο σας σε μία πρόσθετη πηγή εισοδήματος .

 

Για να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης (τουριστικό κατάλυμα ) μπορεί να ενταχθεί με δύο τρόπους:

 

 1. Μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών
 2. Αδειοδότηση μέσω του ΕΟΤ

 

Στην πρώτη κατηγορία μπορεί να ενταχθεί κάθε ακίνητο με μέγιστη ετήσια διάρκεια μίσθωσης τις 90 ημέρες αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή του ιδιοκτήτη στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» που τηρείται στην “Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων”.

 

Βάση του πλαισίου της κοινωνίας του διαμοιρασμού (μισθώσεις τύπου Airbnb), ο ιδιοκτήτης υποχρεούται στην ανάρτηση που θα κάνει στις διεθνείς πλατφόρμες να εμφανίζει σε διακριτή θέση τον αριθμό Μητρώου.

 

Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να ενταχθεί κάθε ανεξάρτητη κατοικία (μονοκατοικία ,αυτόνομη μεζονέτα κτλ.) με ανεξάρτητη και διακριτή είσοδο αν ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών καθώς και κάθε αυτοτελές κτίσμα διαμερισμάτων (πολυκατοικία).

 

Βασική προϋπόθεση όμως είναι η χρήση όλων των οριζοντίων ιδιοκτησιών να είναι αμιγώς ΕΕΔΔ. Για τη νόμιμη χρήση της κατηγορίας αυτής είναι η χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αδειοδότηση καλέστε μας ΔΩΡΕΑΝ στο 210 9966993

 

Πώς μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι! ΔΩΡΕΑΝ Εργονομική Μελέτη από τους Μηχανικούς μας!

 

Οι έμπειροι μηχανικοί της Enerco και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, σας προτείνουν μία εργονομική μελέτη για την βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

 

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας!

 

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα:

 

 • ΔΩΡΕΑΝ Εργονομική Μελέτη για βέλτιστη εκμετάλλευση του χώρου και της λειτουργικότητάς του
 • Γραφειοκρατική Διαδικασία – Συμβατότητα με το Νομοθετικό Πλαίσιο
 • Μερική ανακαίνιση
 • Ολική ανακαίνιση
 • Οικονομική επίπλωση
 • Απλή διακόσμηση
 • Εκτίμηση τιμής μίσθωσης (παρούσας κατάστασης ακινήτου,τιμής κατόπιν βελτιώσεων )
 • Σύσταση φακέλου & Αδειοδότηση μέσω του ΕΟΤ
 • Πρόβλεψη Απόδοσης – Κόστους
 • Εύρεση Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων – ΕνισχύσεωνΕπιδοτήσεων

 

Αν είστε ιδιοκτήτες ενός σπιτιού και θέλετε να κερδίσετε χρήματα από την ενοικίασή του, το Airbnb είναι… μονόδρομος!

 

Μαζί θα βρούμε την οικονομικότερη λύση ώστε το ακίνητό σας να γίνει μία πρόσθετη πηγή εισοδήματος στο νοικοκυριό σας!

 

Τηλέφωνο: 210 99 66 993

 

Email: info@enerco.gr

 

Φόρμα Επικοινωνίας 

Αφήστε τα Στοιχεία  σας & θα σας Καλέσουμε άμεσα