Φυσικό Αέριο: Έρχονται επιδοτήσεις με τρία νέα προγράμματα το 2018

fysiko_aerio

Τρία προγράμματα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου και εξοικονόμηση ενέργειας θα «τρέξουν» παράλληλα το 2018. Το 2017 μάλιστα, καταγράφεται ρεκόρ αιτήσεων για συνδέσεις φυσικού αερίου.

 

Αυτά προκύπτουν από εκδήλωση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, στην οποία τονίστηκε ακόμη ότι η πλειονότητα των νέων αιτήσεων θα ικανοποιηθούν έως το τέλος του χρόνου.

 

“Tο 2018 θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου”

 

Όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, Δημήτρης Παπακώστας, το 2018 θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια του προγράμματος που έτρεξε το 2017 με το οποίο οι καταναλωτές ωφελούνταν το 30 έως 50% του κόστους εγκατάστασης, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι προετοιμάζεται επαναπροκήρυξη και του προγράμματος για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  είχε εφαρμόσει το 2014 το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Δημήτρης Παπακώστας: Στις 21.000 οι αιτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου φέτος

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παπακώστας φέτος έχουν υποβληθεί 21.000 αιτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου.

 

Ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με πέρυσι και το ποσοστό επιτυχίας είναι 50% πάνω από τον στόχο. Η αύξηση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη νομοθεσία για την αυτονομία θέρμανσης. Οι 12.000 περίπου αιτήσεις αφορούν αυτόνομες εγκαταστάσεις.

 

Η ΕΔΑ προετοιμάζεται, εξάλλου, για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2018 όλοι οι καταναλωτές, περιλαμβανομένων των οικιακών, θα μπορούν να επιλέξουν προμηθευτή.

 

Αναφορικά με τις αποκοπές λόγω χρεών, αναφέρθηκε ότι παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

 

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ξεκινήσει πιλοτικά η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. Οι μετρητές προσφέρουν τη δυνατότητα τηλεμέτρησης, τηλεαποκοπής αλλά και εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας.

 

Η συγκεκριμένη τάση, όπως επισημάνθηκε αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα (σήμερα το τιμολόγιο είναι ενιαίο και όλο το 24ωρο).

 


Για περισσότερες Πληροφορίες Επικοινωνήστε Μαζί μας

Τηλ: 210 9633559

Ε-mail: ilop@diloseto.gr