Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

aythaireta

Η σύσταση ενός νέου φορέα επιφορτισμένου με τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος αποτελεί το στόχο του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αυθαίρετα, που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο:

 

 

Συγκεκριμένα, παρέχεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαδικασία έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών.

 

 

Ενεργοποιείται ο θεσμός της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης και η εξασφάλιση Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου με τη δημιουργία Τράπεζας Δικαιωμάτων Δόμησης και Κοινόχρήστων Χώρων.

 

 

Δημιουργείται επίσης ηλεκτρονική πολεοδομική ταυτότητα δήμου, καθώς επίσης και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Παράλληλα, θεσπίζονται ειδικές κατηγορίες ειδικού ενδιαφέροντος και χορήγησης δικαιωμάτων υπαγωγής.

 

 

Πρόστιμα

 

 

Ειδικότερα, στα 250 ευρώ, μειωμένο κατά 50%, ορίζεται το ύψος του προστίμου για αυθαίρετα μέχρι 100 τ.μ.

 

 

Τα πρόστιμα θα αυξάνουν κατά 10% σε περίπτωση που η δήλωση κατατεθεί μετά τις 9/6/2018, και 20% σε περίπτωση που η δήλωση κατατεθεί μετά τις 9/12/2018.

 

 

Επιπλέον μειώσεις προβλέπονται για ΑμεΑ, παλινοστούντες, ανέργους, πολυτέκνους και μακροχρόνια ανέργους, καθώς επίσης και για δικαιούχους ΚΕΑ.

 

 

Μειώσεις προβλέπονται ακόμη ανάλογα με την παλαιότητα της κατασκευής και το μέγεθος της αυθαιρεσίας. Για εξόφληση έως 8/12/2017 προβλέπεται έκπτωση 20%, ενώ μέχρι 8/6/2018 10%.

 

 

Επιπλέον, εκπτώσεις 60% προβλέπονται για έργα σεισμικής θωράκισης, ενώ 50% για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και υπόγειους χώρους.

 

 

Μάλιστα, η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών θα είναι προαπαιτούμενο για ενοικίαση, μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή κ.λπ., καθώς ορίζεται πλέον η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

 

Δείτε απλά και κατανοητά γιατί ο Νέος νόμος για τα αυθαίρετα σας συμφέρει!

 

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων: Ο «Χρυσός» Νόμος που σας Συμφέρει – Ενημερωθείτε ΤΩΡΑ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλεφωνικά: 210 99 66 993

Email: info@enerco.gr

Φόρμα ΕπικοινωνίαςOnline Επικοινωνία